ארטישוק ממולא זה סיר חובה אצלנו במשפחה
יפה וחגיגי טעים פצצות !
המרכיבים-
כ- 10-12 לבבות ארטישוק קפוא
הבשר-
חצי ק"ג בשר טחון טרי
בצל קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
בהרט
מעט כורכום
ביצה
לרוטב בסיר-
בצל קצוץ
4 עלים סלרי קצוצים גס
כוס אפונה ירוקה קפואה או פול
אפשר להוסיף שומר פרוס
כורכום
מעט פפריקה
פלפל שחור מלח
מיץ לימון לסחוט בסוף הבישול
ההכנה –
מילוי הבשר – לטגן בצל עד הזהבה, ובקערה לערבב עם הבשר, הביצה, הפטרוזיליה ותבלינים
למלא את לבבות הארטישוק בבשר ולהדק היטב.
אפשר לעטוף את הארטישוקים הממולאים בקמח/קמח מצה וביצה ולטגן לפני שמכניסים לרוטב ואפשר לעשות פחות שומני ובלי לטגן.
להכין רוטב בסיר –
טיגון בצל להזהבה להוסיף סלרי שומרואפונה ושאר התבלינים.
להניח יפה בסיר את לבבות הארטישוק עם הבשר כלפי מעלה.
להוסיף מעט מים.
בישול כשעה.