קבלו מנה ראשונה טעימה לחג טורטיות כשרות לפסח במילוי בשר טחון וצנוברים
טורטיות כשרות לפסח במילוי בשר טחון וצנוברים- איך מכינים
מתכון באדיבות דורית אלישע
המרכיבים-
לטורטיות-
4 ביצים
8 כפות גדושות קמח תפוח אדמה
2 כוסות מים
מעט מלח
למילוי הבשר-
2 בצלים
חצי קילו בשר טחון
מלח, פלפל, כורכום, כמון
חופן צנוברים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
הציפוי- 2 ביצים מקושקשות
קמח מצה
לרוטב פטריות-
כף מרק פטריות
שן שום כתוש
סלסלת פטריות טריות חתוכות
ההכנה-
תערובת הטורטיות מערבבים את כל המרכיבים לתערובת דלילה.
לרסס שמן במחבת לחמם היטב ובעזרת מצקת לשפוך כמות שתכסה את המחבת כמו בלינצ'ס.
ולטגן 20 שניות כל צד(אין צורך לשמן ליתר הטורטיות) לעטוף במגבת.
המילוי – לטגן בצלים קצוצים לשקיפות להוסיף את הבשר טחון ולערבב , לתבל בתבלינים להוסיף פטרוזיליה קצוצה צנוברים ולקרר את התערובת.
להכין צלחת עם 2 ביצים ומעט מלח.
וצלחת קמח מצה.
למלא כל טורטיה ב-2 כפות . מילוי בשר ולגלגל כמו סיגר.
לטבול בביצה ובקמח ולטגן.
הרוטב- לטגן שן שום כתוש להוסיף פטריות חתוכות להקפיץ כמה דקות.
ולהוסיף כוס מים עם כף גדושה רוטב פטריות לערבב להנמיך להבה לבשל עוד 3 דקות.
להגיש עם הטורטיות