מתכון קציצות דגים סיר מעלף לחג ולשבת
לא מוותרים עליו בערב החג
מאת -ליבנת אלקיים
המרכיבים–
חצי קג דג סלמון טחון וחצי קג נסיכת הנילוס או
חצי קג נסיכת הנילוס וחצי קג בקלה
3 שיני שום
כוסברה, פטרוזיליה
פפריקה
פלפל,מלח
לסיר –
6שיני שום
פלפל אדום
פלפל שטה , צ'ילי
פפריקה כורכום
מרק עוף
ההכנה –
טוחנים את הדגים .
לטחון גם שום,כוסברה,פטרוזיליה ובצל במעבד .
לערבב היטב.
את העיסה שמתקבלת מתבלים בכף פפריקה מתוקה,פלפל שחור,ומלח
הכנת הסיר:
6 שיני שום פרוסות לטגן בשמן קנולה,כשמתחיל להיות ריח טוב של הטיגון להוסיף רצועות מ2 גמבה אדומה,להמשיך לטגן עוד 2 דקות ולהנמיך את האש.
להוסיף פלפל צ׳ילי או שאטה יבש חריף כ5 יחידות.
לתבל ב2 כפות פפריקה מתוקה,חצי כף כורכום,פלפל שחור ומעט מלח וחצי כף מרק עוף.להוסיף מים ולערבב את הכל יחד.להגביר את האש ולהכין את הקציצות
אני אוהבת אותן שטוחות מעט.לקצוץ המון כוסברה ולהוסיף לסיר.לבשל עם מכסה סגור כ20 דקות ואז להוריד את המכסה ולהנמיך מעט את הלהבה עד שהרוטב מסמיך.