המתכון לארוחת ערב טעימה בפסח
מאת -רוית גבאי
תקראו לזה פיצה או לזניה זה מאוד טעים וקל להכין
לזניה/ פיצה ממצות.
המרכיבים-
בערך 8 מצות שיספיק לתבנית מלבנית בינונית
צנצת גדולה רוטב פיצה מוכן
גבינה צהובה מגורדת – מוצרלה בערך 200 גרם
אפשר לשים גם גבינת קוטג'
להוסיף גם פרמזן למעלה.
אפשר טבעות זיתים.
אופן ההכנה –
מרטיבים מצות , עוטפים אותם במגבת , מניחים בצד למנוחה בערך רבע שעה.
בינתיים אפשר להכין את הרוטב או כמוני להשתמש ברוטב פיצה רגיל מוכן.
לאחר מכן משמנים תבנית בשמן זית ומסדרים בתחתית מצות, בדיוק כמו לזניה רגילה ,
שכבה מצות שכבה רוטב וגבינה. ככה לפחות 5 שכבות כדי שתצא גבוהה.
שכבה אחרונה גבינה ועליה לפזר טבעות זיתים.לכסות בנייר אפייה
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 25-30 דקות.
חשוב מאוד לכסות את כל המצה ברוטב ( אם המצה לא מכוסה ברוטב היא מתיבשת ).
חג שמח ובתאבון
גם בפסח אפשר להכין – לזניה מהממת ממצות