סלט חצילים פצצה
המרכיבים-
2 חצילים חתוכים לקוביות בינוניות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
5-6 שיני שום פרוסות
אחד מיכל 240 מ"ל עגבניות מרוסקות
1 כף גדושה רסק מרוכז
1 כוס מים
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף תבלין שום גבישי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח
חופן פטרוזיליה קצוצה
ההכנה-
– שמים תחילה את קוביות החצילים במסננת עם מעט מלח ומשהים ל20 דק' להגרת נוזלים.
– מטגנים את קוביות החצילים ומוציאים על נייר סופג
– בסיר שמים שמן בכמות נדיבה, מתחילים בטיגון הפלפל הירוק כחמש דק'.
מוסיפים עגבניות ופרוסות שום ומטגנים כעשר דקות עד שהעגבניות נעשות מחוספסות וטיפה נמרחות.
– מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק, תבלינים ומים ומערבבים.
– מוסיפים את החצילים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.
– לבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מקררים ומעבירים לכלי אטום. מאכסנים במקרר.