חיתוכיות – ריבועי שוקולד פריך עם פירורים
פינוק בצק פריך עם מלית שוקולד מושחתת
מתכון משתפת אותנו באהבה – ריקי כהן
(מתכון של קרין גורן עם שינויים קטנים )
תבנית מלבנית (בערך 20×30 ס"מ)
המרכיבים-
לבצק:
2 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה
2 חלמונים
לפירורים-
1/2 כוס קמח
חצי כוס שוקולד צ'יפס
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
מלית שוקולד-
200 גרם שוקולד מריר
חצי פחית חלב ממותק מרוכז
2 חלבונים + ביצה אחת
הכנה-
במעבד המזון שמים קמח, אבקת סוכר וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות לקבלת בצק אחיד.
אם יבש מדי להוסיף כף חלב.
משטחים 3/4 מהבצק בתחתית התבנית לשכבה דקה ואחידה,
שומרים במקרר. את שאר הבצק , מחזירים למעבד המזון מוסיפים חצי כוס קמח ומעבדים בלחיצות קצרות לקבלת פירורים קטנים.
מעבירים את הפירורים לקערה ומערבבים לתוכה את פיצפוצי השוקולד והאגוזים. שומרים במקרר.
מכינים מלית: ממיסים במיקרו חלב מרוכז ושוקולד מריר לתערובת חלקה, מצננים מעט וטורפים פנימה חלבונים וביצה. שומרים במקרר.
אופים את תחתית הבצק בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 15 דקות להזהבה.
מוציאים את התבנית מהתנור,שופכים מעל את מלית השוקולד, מעל מפזרים את פירורי הבצק ומחזירים לתנור.
אופים עוד כ 20 דקות, עד שהפירורים זהובים. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
מעבירים למקרר לשעתיים להקל על החיתוך.
כשזה קר שולפים בעזרת נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך
,פורסים לריבועים. שומרים במקרר עד שבוע.