בצל ממולא בבשר ואורז ברוטב של רכז רימונים וציר בקר
סיר מלא בטעם
מאת – גלית בן אהרון
המרכיבים-
מילוי :
כוס אורז עגול חצי מבושל
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
2-4 עלים של נענע
( הכל לחתוך קצוץ )
בשר טחון 500 גרם טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
כמון מעט
פפריקה מתוקה כפית
שמן זית
כף רכז רימונים
5-6 בצלים
אופן ההכנה –
המילוי- לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה.
לקחת 5-6 בצלים בינוניים
לבשל אותם עד 25 דקות במים רותחים
לעשות להם חתך לא עד הסוף
שהם מוכנים לשטוף אותם במים קרים ולהוציא גלד גלד ( בעדינות זה מתפרק)
למלא את הגלדים במילוי ולסגור .
לשים בסיר רחב לסדר סביב את כל הבצלים.
לרוטב :
3 כוסות ציר בקר או מים
3 כפות רכז רימונים
3 כפות סילאן
כף של דבש
שעה וחצי על אש נמוכה ואז לתנור להשחמה סופית של כמה דקות.
טיפ :
*הבשר צריך להיות טרי
*לא לבשל יותר מידי את הבצל
*לא לזרוק את הבצלים הקטנים שנשארים להוסיף למילוי או לתחתית הסיר
*להכין באהבה את האוכל
*זאת עבודה אבל היא שווה