גביניות וזה בטעם של פעם מתכון של אמא
רכות ומלאות בבועות אויר – ככה צריכות להיות גביניות שמרים של פעם
זוכרים את אלה מהמאפיות – זה בדיוק כאלה
מאת – יפה ונונו
המרכיבים-
ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
כפית מלח
200 גרם חמאה מומסת או כוס שמן
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כוס וחצי חלב או מים ואולי עוד קצת
למילית-
גבינה טוב טעם או כנען 500 גרם
חצי לימון סחוט ולימון מגורד
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
סוכר 3/4 כוס וכפית תמצית וניל
4 כפות קורונפלור
ו2 חלמונים או ביצה.
מעט צימוקים
ההכנה –
לקערת המיקסר נכניס המצרכים ונלוש כ 10 דקות
נתפיח שעה וחצי.
נחלק את הבצק ל 6 כדורים לתת להם לנוח 10 דקות .
לערבב חומרי המילית היטב .
לפתוח כל יחידה למלבן רחב ולחתוך לריבועים.לשים כף מהמילית ולקפל
בצורת מעטפה . לשים על ניר אפיה בתבנית גדולה.
ולהתפיח עוד חצי שעה . למרוח ביצה להכניס לאפיה.
תנור שחומם מראש על 180 אפיה בערך חצי שעה
הערה אפשר להכין מהבצק כל עוגת שמרים אחרת.
לסירופ
שהוא צריך להיות מוכן לפני הגבניות שיספיק להתקרר
כוס סוכר
כוס וחצי מים לבשל עד רתיחה טובה ולהוסיף תמצית מי ורדים זה הטעם של פעם ואווו.
עוד הערה אני הוספתי על תערובת הגביניות ריבת אוכמניות .
למרוח בסירופ את הגביניות כשיצאו מהתנור
חג שמח
שבועות טעים במיוחד עם גביניות
המתכונים לשבועות מהסודות של אמא
גביניות בטעם של פעם מתכון של אמא