אין חג שבועות בלי צמת שמרים של סבתא
ראו המתכון הותיק לעוגת הגבינה,
המרכיבים-
חצי קילו קמח
25 גרם שמרים טריים/כף יבשים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
150 גרם חמאה רכה
200 מ"ל חלב (כוס חד הרגילה קרה)
קורט מלח
שקית סוכר וניל
מלית גבינה –
500 גרם טוב טעם או טבורוג
3/4 כוס סוכר
ביצה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל /קורנפלור
שקית סוכר וניל
לימון מגורד הקליפה
חצי כוס צימוקים בהירים.
ההכנה –
נכניס את מצרכים הבצק למיקסר ונלוש 10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש.
נתפיח לילה במקרר מכוסה.
נערבב את המלית לתערובת חלקה ונוסיף צימוקים.
נחלק בצק ל- 2
נרדד בצק למלבן גדול
נשים במרכז מלית גבינה , נחתוך לרצועות בצד ונקפל מהצדדים לאמצע .
התפחה חצי שעה .
מריחה של ביצה ולתנור 180 מעלות חצי שעה .
חג שמח