מאפים גאורגים במיוחד לשבועות ולחגיגות
הכנתי ערב ערב גיאורגי❤️אימרולי חצ'פורי❤️
חני קונאשוילי ❤️
המרכיבים–
500 גרם קמח
כף שמרים
כף סוכר
רבע כוס שמן
3/4 מיכל שמנת חמוצה (150 מיל).
כוס מים פושרים
(אולי נצטרך עוד רבע כוס)
כפית מלח.
ההכנה–
לערבב שמרים וקמח.
להוסיף סוכר, מים, שמנת
להתחיל ללוש כ3 דקות להוסיף שמן ללוש 2 דקות.
להוסיף מלח ללוש עוד שתי דקות.
לראות שהבצק לא יבש מידי אם כן להוסיף בהדרגה את הרבע כוס מים.
הבצק צריך להיות גמיש ממש מעט דביק.
לשמן בצק עם מעט שמן.
לעגל לכדור. לכסות להתפיח להכפלה.
ללוש להתפיח פעם שניה חצי שעה.
להוריד על שיש מקומח.
לחלק ל 15 כדורים שווים,
או ל 3 גדולים כמו שעשיתי הפעם
מה שרואים בתמונה .
לרדד כדור עם קמח לעיגול להניח מילוי.
להדק מעט את המילוי.
לאסוף את הבצק לשקיק.
להדק היטב.
לרדד מעט עם היד.
להפוך על התפר ואז לרדד מעט לפיתה דקה.
שכל פעם מסובבים מרדדים מצד אחר.
להיזהר שהמילוי לא ייצא.
אם אופים
להניח על נייר אפיה.
לעשות חור באמצע רק בבצק העליון.
להבריש בחלמון טרוף עם כף חלב.
לאפות 220 מעלות.
איך שמוציאים לקחת חמאה למרוח מעל.
הפעם אני חיממתי מחבת וטיגנתי לא על אש גבוהה מידי כ5 דקות מכל צד.
למרוח חמאה מעל ישר שמורידים מהאש.
למילוי לאפיה:
חבילת גבינת טוב טעם
1 גבינת חמד
200 גר סולוגוני או לחילופין 2 כדורים גדולים של מוצרלה מגוררים.
1ביצה.
לערבב היטב לחלק למספר כדורי הבצק.
למילוי שכשאני מטגנת:
גבינה לבנה קשה עם חורים או 2 חמד.
300 גרם סולוגוני
ביצה .
לגרר גבינות ולערבב עם ביצה.
****כוס מידה 250 מיל***
****אפשר לחלק ל3 לעשות 3 מאפים גדולים****
בהצלחה חני❤