זיווה – מאפה גבינות מלוח – כולל הכנת בצק בבית
המתכון מאת נועם זיגדון
כוס מדידה חד פעמית חמה
המרכיבים-
1 קג קמח
1 כף מלח
1 אבקת אפיה
2-3 כפות סוכר
2-3/4 כוסות מים חמימים
למריחה בערך 300 גרם חמאה או מרגרינה
למילוי גבינות:
250 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה
3 כפות טבעות זיתים
1 ביצה L
1 כף קמח
¼ כפית פלפל שחור
ההכנה –
הכנת בצק – עלים
ללוש היטב את המרכיבים של הבצק במיקסר או במעבד מזון. להניח בצד לחצי שעה
לחלק ל- 10-12 כדורים
כל כדור לפתוח דק כמה שאפשר למרוח חמאה /מרגרינה
לקפל לשניים למרוח שוב מרגרינה ולקפל לשניים לחזור על הפעולה עד שנשאר משולש קטן לעגל אותו למרוח מרגרינה ולהניח במגש
כנסו כאן להדרכה בסרט
להכניס למקרר לפחות לשעה
למילוי גבינות:
250 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה
3 כפות טבעות זיתים
1 ביצה L
1 כף קמח
¼ כפית פלפל שחור
לערבב היטב
להכניס לשקית זילוף
לפתוח את הבצק למלבן דק
בעזרת שקית זילוף למרוח שכבה בחלק העליון
לגלגל לרולדה
לקפל לשתיים בצורת פרסה
להבריש בחלמון
לפזר שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש
על 180° כ- 25 דקות
באהבה נועם זיגדון
*לעצלנים אפשר להכין מבצק עלים מוכן