חלות לשבת בול כמו במאפייה!
מתכון באהבה ל 3 חלות תפוחות ויפות – Liel Itzhak
המרכיבים-
קילו קמח לחם מס׳ 2 של שטיבל / קמח חלה מספר 18 .אני יותר אוהבת את מספר 2.
(חשוב להשתמש בקמח איכותי לחם/פיצה/חלה כי הרמת גלוטן בו גבוהה וזה מה שנותן את התוצאה של המאפייה).
• 2 כפות שמרים יבשים
• 440 מ״ל מים קרים!! ( 2 כוסות)
מכיוון שהבצק מתחמם במיקסר מראש אני שמה מים קרים
אם צריך להוסיף עוד מוסיפים עוד, כל קמח סופח מים אחרת אך מתחילים עם הכמות הזו.
• כף משפר אפיה (לא חובה)
• ביצה אחת
• 3 כפות גדושות סוכר
• כף יפה של מלח
• 3/4 כוס שמן
אופן ההכנה –
לשים במיקסר / קערה את הקמח הסוכר משפר האפייה והשמרים ולערבב,
לאחר מכן את השמן , הביצה והמים
להתחיל ללוש במשך 5 דק׳ לאחר מכן להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דק׳ סהכ 10 דק׳ עד שמתקבל בצק נעים ונוח,
שמים להתפחה במשך שעה,
לאחר שעה מוציאים אוויר מהבצק
שוקלים אותו ומחלקים ל 12 רצועות, בערך 150 גרם כל רצועה
את הרצועה טובלים במים וסומסום / עושים חלה רגילה מ 4 רצועות לאחר מכן להבריש את החלה במים ולאחר מכן לפזר שומשום.
כל חלה מורכבת מ 4 רצועות
לאחר שעושים את הצורות מתפיחים עוד שעה ואז מכניסים לתנור עד שמתקבל צבע יפה ושחום,
אני מכסה במגבת מיד לאחר האפייה.
בתיאבון