סיר קציצות שכולם אוהבים
בלי לטגן ממש הכי קל להכין
מאת – יעל נתן
המרכיבים-
2 בצלים קצוצים
כף פפריקה
2 כפות רסק
מלח
פלפל שחור
מעט בהרט
תפוחי אדמה קוביות
כוס אפונה קפואה
לבשר-
חצי קילו בשר בקר ועוד רבע קילו עוף
בצל מגורד
תפוח אדמה מגורד
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
מעט אבקת מרק בצל
חופן פירורי לחם
ההכנה –
מכינים את הרוטב.
בסיר מטגנים 2 בצלים עם מעט שמן עד להשקפה מתבלים בכף פפריקה מתוקה ( היא הראשונה בשמן ) ,
מוסיפים 2 כפות רסק מלח פלפל מערבבים ,מעט בהרט מוסיפים תפוח אדמה פרוס ואפונה ( או כל מה שאוהבים וכוס וחצי מים )
לערבב את מרכיבים עיסת הבשר (חשוב שתהיה מעט דחוסה -אל דאגה התפוח אדמה הביצה והבצל מרככים את הקציצות )
.כשהרוטב רותח קורצים קציצות מוסיפים לסיר ומבשלים חצי שעה ולא יותר! אחרת הקציצות יתפרקו ..מבשלים בלי מכסה ,
על אש בינונית ..ניתן לתבל במה שאוהבים -וחשוב לטעום את עיסת הבשר על מנת לבדוק שלא תצא מלוחה.