נשארו לכם במקרר אפרסקים,נקטרינות,שזיפים,משמשים,ותפוחים ירוקים?? אז הרי לכם עוגת פירות קיצית,מתאימה לימים החמים.
עוגה רכה,מרעננת וקלה!!
עוגת טורט שקדים ופירות העונה האהובים עלי
מאת – נעומי ברוכין
המרכיבים-
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל או כפית תמצית ווניל
3/4 כוס שמן
1/2 מיץ תפוזים
2 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס שקדים פרוסים
2משמשים,
2 שזיפים
2 אפרסקים.
לחתוך לחצי ואח"כ לפרוסות דקות.
לערבב את הפירות עם שתי כפות סוכר ומיץ מלימון אחד וכפית קורנפלור.
ההכנה-
להקציף ביצים שלמות וסוכר, להקציף 8 דקות.
להנמיך מהירות ולהוסיף סוכר וניל, שמן ומיץ תפוזים.
להוסיף קמח, אבקת אפיה . להמשיף לערבב לקבל תערובת אחידה.
לשמן תבנית 26 עם חור באמצע, ולפזר בקרקעית שקדים פרוסים ומעל לצקת את הבלילה.
מעל הבלילה לפזר את הפירות.
לאפות בתנור מחומם 180 40-45 דק'
להוציא את העוגה, לקרר ואז להפוך
נעומי .
תגובה אחת
הי,
חסר כמות הקמח במתכון.