לחם בית – מתכון של אמא

לחם בית מדהים . מתכון של אמא
לחמניות לחם בית רכות של סוני יאיר 
המרכיבים-
קג קמח רגיל מנופה
2 כפות גדושות שמרים
2 ביצים L
שלוש רבעי כוס שמן
כף דבש
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
כ- 3 כוסות מדידה מים.
ההכנה –
לערבב את הכל (פרט למלח) במיקסר עם וו במהירות 3 שתי דקות (לא פחות)
להוסיף את המלח. לערבב עוד דקה על מהירות 3. לאחר מכן להגביר את המהירות ל6-7 חמש דקות שלמות.
להוריד שוב ל 3 במשך דקה. , לרסס בתרסיס שמן את הבצק ולכסות עם ניילון .
(אני משאירה את הבצק במקסר רק מרימה את הוו לישה ) להתפיח . הוא תופח במהירות פחות מחצי שעה.
להוריד את הוו שוב על הבצק ולערבב 5 סיבובים בלבד במהירות איטית מאוד ולסגור.
לשמן משטח עבודה (לא קמח) ולהכין לחמניות או לחם .
להניח על תבנית עם נייר אפיה אין צורך לשמן.
למרוח חלמון מעורבב עם כפית סוכר או דבש וכיפת מים.
למרוח היטב ולפזר סומסום או קצח מה שאתן אוהבות.
להניח בצד להתפחה שניה אין צורך לכסות.
לחמם תנור על טורבו בלבד ל 160 מעלות . להניח באמצע התנור . אפיה עד ששחום.
להוציא ולכסות מיד עם מגבת ולהשאיר פתח איוורור קטן להוצאת האדים. בתאבון .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *