לחמניות עננים עם סלט טונה מבושל
מתכון מושלם לימי תשעה באב
צמחוני וטעים
מתכון מושלם של האלופה
נועם זיגדון
המרכיבים-
לבצק הלחמניות –
קילו קמח
2 כפות שמרים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
כף מלח
2 כפות קורנפלור
2-1/2 כוסות מים פושרים
ההכנה-
ללוש את כל המרכיבים במיקסר לבצק אחיד ורךץ
להתפיח שעה עד הכפלת הנפח
להוריד אויר ולהתפיח שוב חצי שעה.
המתכון לסלט טונה:
2 בצלים גדולים קצוצים
3 קופסאות טונה
שמן של הטונה
2 כפות רסק
פלפל חריף
6 שיני שום
פלפל שחור
מלח
כוס מים
לטגן את הבצל עם השמן של הטונה, להשחים את הרסק עם המים, להוסיף את התבלינים והטונה ולבשל כ- 20 דקות
לחלק ל-15 כדורים,
לפתוח כל כדור לאורך לשים מהמילוי לאורך- לגלגל לרולדה.
לשים לחמניות צמודות בתבנית. ולהתפיח שוב כחצי שעה
להבריש בחלמון ולפזר שומשום
להכניס לתנור על חום שחומם על 180° כעשרים דקות.
*המידות בכוס ח"פ לשתייה חמה