פאי תפוחים באהבה
המתכון מאת – Sandra Ron
המרכיבים –
לבצק פריך (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):
כוס וחצי קמח לבן
150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כוס אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 חלמון ביצה
2 כפות מים קרים
למלית תפוחי עץ:
5 תפוחים ירוקים גדולים קלופים חתוכים לקוביות
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
מיץ מלימון אחד
כפית קינמון
20 גר׳ חמאה
כף קורנפלור
קורט מלח
לזיגוג והגשה:
חלמון ביצה עם כפית מים
סוכר חום
אבקת סוכר
ההכנה –
ללוש המרכיבים של הבצק – לבצק רך ונעים לשים בניילון נצמד כשעה במקרר
המלית – לבשל על אש קטנה הכל בערך 15 דקות
לאחר שעה לקחת יותר מחצי ולרדד על נייר אפיה דק ולסדר בתבנית ולחורר עם מזלג ולהכניס לכ 20 דק למקפיא
בחלק הנותר לרדד על נייר אפייה ולחתוך רצועות
להוציא מהמקפיא ולהכניס לתנור בחום 170 מעלות את התחתית לכ 15 דק שנהיה זהוב וקשיח .
להוציא לשים את המלית ואת הרצועות להבריש ביצה ומעל מעט סוכר חום ולהחזיר לתנור לעוד כ 35 40 דק עד שנהיה שחום לשים לב לא לשרוף !
שהעוגה קרה לפזר אבקת סוכר
בתיאבון !