עוגת תפוחים❤️
עוגה מעדן🍏
עוגת מעדן תפוחים
בין שתי שכבות בצק תפוחים מקורמלים🍎
הכי טעימה לאכול חמימה כדור גלידה וניל🍦
המתכון מאת – חני קונאשוילי
המרכיבים –
לעוגה:
1.לקלף עשר תפוחים ולפרוס אותם לשים בסיר עם חצי כוס סוכר ומיץ מלימון אחד.
2. לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים לערבב מידי פעם שלא ידבק לסיר.
להוריד מהאש ולשים כפית קינמון ולקרר.
לבצק:
5 חלמונים
200 גרם חמאה / מחמאה
1כוס מיץ תפוזים
כף תמצית וניל
קמח אוסם קטן (350 גרם קמח תופח שזה 2 וחצי כוסות ).
שלושת רבעי כוס סוכר
ההכנה –
לערבב הכל ביחד אפשר במיקסר עם וו גיטרה.
לוקחים תבנית 26 משומנת.( אם רוצים גבוהה אז 24משומנת).
שמים שלושת רבעים מהבצק בתבנית ואופים ב170 מעלות כעשרים דקות. הבצק בהיר .
להוציא את העוגה מהתנור ועל הבצק החם לשים את התפוחים
ומעל באופן שווה לפזר את הבצק שנותר.
עם שתי כפות לשים על התפוחים כל פעם חלק מהבצק וכל פעם להרטיב את הכפות במים כי הבצק דביק מאוד לשים ולמרוח כמה שיותר לא לפחד אם יש חורים.
בחום התנור הבצק מתרחב ומתאחד .
להחזיר לתנור להזהבה מלאה משהו כמו חצי שעה לפחות.
להוציא לקרר ולבזוק אבקת סוכר.
טעיםםםםם🌷בהצלחה חני❤
2 תגובות
5 חלמונים ומה עם החלבונים?
זאת העוגה שפורסמה את יכולה לשים 2 ביצים שלמות במקום