המתכון מאת – טלי אדרי
פלפל ממולא-כ-12 יח:
המרכיבים-
4 בצלים
2 עגבניות
חצי קילו בשר טחון
3 כוסות אורז יסמין (חד פעמי קר)
צרור כרפס עלים
2 כפות רסק
מלח פלפל שחור
ראס אל חנות
2 כפות רכז רימונים/סילאן
אופן ההכנה –
לטגן 4 בצל יבש גדול קצוץ בשמן בנדיבות,
כשמזהיב להוסיף 2 עגבניות חתוכות קטן ולטגן עוד כ5 דק,
לצנן מעט ולהניח בקערה .
להוסיף על זה חצי קילו בשר טחון(חי),3 כוס אורז(כוס חד פעמי קר) יסמין שטוף ומסונן(לא מבושל כלל),
צרור כרפס קצוץ עלים(סלרי),
200 גר רסק עגבניות,
מלח פלפל ומעט ראס אל חנות או מעט בהרט,
2 כפות רכז רימונים
ולערבב הכל.
לחוד לרוקן 15 פלפלים קטנים מלמעלה(פשוט לחתוך מסביב לפיה עם העלה למעלה)
לרוקן מגרעינים ולשטוף,למלא לא ממש עד הסוף ולסגור מכסה.
הרוטב-
בסיר רחב(אני עשיתי ברוסטר,אפשר בסוטאז׳ רחב))
לטגן בצל קצוץ להוסיף קופסת מעגבניות מרוסקות לטגן מעט להוסיף 200 גר רסק עגבניות
מלח פלפל 1 כף סוכר,ורבע כוס חד פעמי של רכז רימונים,לערבב,
להניח בתחתית פרוסות תפוחי אדמה ומעליהם את הפלפלים,כשהפתח כלפי מעלה,
למלא מים עד כמעט כיסוי הפלפל,לנענע הסיר בעדינות לתת רתיחה,
לכסות עם נייר כסף ולעשות כמה חורים מלמעלה עם מזלג להוצאת האדים,
להכניס לתנור באמצע כמו עוגה על חום של 180 מעלות למשך שעתיים בדיוק,
בתיאבון