עוגיות אגוזים גיאורגיות והבצק , מושלם

חני קונאשוילי

עוגיות גיאורגיות❤
חמאה אגוזים❤
בצק מושלם❤❤
מאת חני קונאשוילי

המרכיבים
לבצק:
400 גרם קמח
150 גר חמאה רכה.
150 מיל יוגורט/שמנת חמוצה.
1ביצה
2וחצי כפות סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה.

ההכנה
הכנת הבצק:
את החמאה והקמח לפורר עם הידיים ביחד עד שסה פירורים ללא גושי חמאה.
לעשות גומה לשים בתוכה את כל המרכיבים הנותרים לערבב עם כך עד שמתגבש לבצק ואז לעבור ללישה קצרה ביד עד שהבצק חלק.
לחלק ל2 לעטוף בשקית כל חלק בצק לשטח מעט לשים במקרר חצי שעה.
הכנתי אחד במילוי  שטרוייזל חמאה.
ובצק שני עם מילוי חמאה אגוזים

חני קונאשוילי

למילוי בצק 1 של חמאה:
60 גרם קמח
סוכר וניל
5 כפות סוכר
30 גרם חמאה רכה(לא מומסת)
לפורר עם הידיים ע ללא גושים.
מילוי בצק 2 עם אגוזים:
100 גרם אגוזי מלך גרוסים
5 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
20 גרם חמאה רכה(לא מומסת).
לערבב עם הידיים היטב שלא יהיו גושים.
הרכבה:
לטרוף ביצה עם כף מים להניח בצד.
לקמח משטח עבודה
לקחת בצק לרדד למלבן דק.
לדאוג שלא נדבק.
למרוח עם מברשת ביצה לשים מילוי לשטח עם היד על כל הבצק.
לגלגל לרולדה.
לחתוך באלכסון עם חותכן צורה.
להניח על נייר אפיה.
למרוח למעלה ביצה טרופה ועם מזלג לעשות בעדינות פסים על הביצה שמרחנו.
לעשות כך גם עם בצק השני.
לאפות ב180 מעלות כ25 דקות.
*אני אפיתי בטורבו

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *