וזו מנה מהבית תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי מנה מעלפת במיוחד לחגים !
מתכון לבשר ראש פיקנטי מאת – חנית טרבלסי
מנה מבית אמא לחגים – תבשיל בשר ראש פיקנטי עם חומוס
המרכיבים-
קג בשר ראש
ראש שום שלם
1 גמבה אדומה
6 פלפלי שאטה קטנים יבשים (תלוי בכם למידת החריפות )
3 עלי דפנה
קופסת רסק עגבניות קטנה/2 כפות גדושות
רבע כוס שמן
כף מרק עוף/מלח
כף כורכום
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון מלאה
קורט פלפל שחור גרוס
2 כוסות חומוס גדול שהושרה לפחות שעתיים ובושל עם כפית כורכום עד שהתרכך
או קופסת שימורים/קפוא מה שיש
חופן כוסברה קצוצה
ההכנה –
תחילה שוטפים את הבשר. מניחים בסיר לחץ עם 3 עלי דפנה 3 פלפל אנגלי כפית כורכום מכסים במים מבשלים שעה ורבע .
מי שאין לה סיר לחץ לבשל בסיר רגיל, להפוך בשר לצד שני ולהרתיח עד שסכין ננעצת בקלות בגוש זה מוכן .
להוציא מהנוזלים שהבשר יתקרר.
לחתוך לקוביות יפות ולהוריד את שכבת השומן מהבשר.
להכנת הרוטב:
לחמם שמן בסיר להוסיף את ראש השום שקלפנו לחתוך כל שן לחצי.
להוסיף את הגמבה חתוכה לרצועות ואת הפלפלים השאטה +3עלי דפנה.
את החומוס הכורכום לערבב טוב. להוסיף רסק וכל התבלינים לערבב .
להוסיף בשר ואת הכוסברה שוב ערבוב לכסות במים רותחים לבשל שעה או יותר עד שנשאר קצת רוטב סמיך.
תגובה אחת
ת