עוגת דבש מתכון של אימי שמלווה אותי שנים רבות מתכון מנצח לא מחליפה .
אני הפעם אפיתי בתבנית 24 ..אפשר עד גודל 26 בתבנית גדולה היא תצא יותר אוורירית
בדרך כלל אופה בשתי תבניות אינגלש קייק מה שתרצו
בבקשה מתכון לחג מתוק וטעים
מאת – איריס משה
המרכיבים-
4 ביצים L
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
שקית אבקת אפיה
כפית גדושה קינמון
רבע כפית ציפורן
כפית סודה לשתיה
כוס דבש
3 כוסות קמח
כוס מים רותחים עם שתי כפיות קפה שחור
ההכנה –
העוגה ללא הפרדת ביצים !
נטרוף ביצים שלמות עם הסוכר
נוסיף שמן
דבש
ואז יבשים לסרוגין עם הקפה
נערבב שלא ישארו גושים
נחלק לשתי תבניות אינגליש משומנות מעט
או תבנית 24 מה שבא לכן כבר ציינתי שאפשר בתבנית 26 גם.
אופים בחום של 180 מעלות בערך 35 40 דקות .
אני בודקת בעזרת שיפוד עץ דק כשהוא יוצא נקי העוגה אפויה
מיד כשהיא חמה מזרזפים דבש לפי הטעם ומפזרים כאופציה לא חובה אגוזים קצוצים
חג שמח שנה טובה ⚘️⚘️
טיפ: בכוס של השמן למדוד את הדבש הוא מחליק בקלות כולו לתוך הבלילה בהצלחה