תבשיל נהדר לאורחים שיגיעו להתארח בראש השנה
פרוסות בקר עם ערמונים ברוטב
מתכון- מאת בת חן גרופי
המרכיבים-
נתח קילו וחצי צלי בקר מספר 5
לבישול הנתח בסיר לחץ –
כף כורכום,
פלפל אנגלי- 2-3
עלי דפנה 2-3
2 כפות פפריקה
קופסא קטנה של רסק
סלרי,כוסברה.
5 כפות תבלין של בקר- יש בסופר (אם לא מצאתם שימו 2 כפות מרק בצל)
ראש שום,
בצל
כפית מלח.
לרוטב:
2 בצלים
5 שיני שום
צרור סלרי
פטרוזיליה קצוצה
כורכום.
רסק
1 כף סילאן,
,5 גרגרים פלפל אנגלי,
מלח גס,פלפל שחור,
2 כפות רכז רימונים (או טריאקי),
ערמונים קלופים (מוכנים לאכילה)
עלי דפנה
ההכנה-
בסיר לחץ
מרתיחים מים,ומכניסים את הבקר.מוציאים את הקצף.ומכניסים את התבלינים.סוגרים ומבשלים שעה ורבע.
מסננים ושומרים את הציר. ומקררים את הנתח ורק אחרי שמתקרר חותכים לפרוסות.
להכנת הרוטב –
במחבת רחבהה, מטגנים 2 בצלים , כשזה זהוב מוסיפים 5 שיני שום וצרור יפה של סלרי חתוך עם הגבעול, ופטרוזיליה קצוצה ומטנים.
מוסיפים כורכום, כף סילאן, כמון ומערבבים.קופסת רסק ופפריקה
2-3 כוסות ציר מהבשר שהתבשל… ואז מנמיכים את האש לכעשר דקות.
נוסיף את פרוסות הצלי ונוסיף בערך כוס וחצי נוספים מים מהציר של הבשר.
מפזרים 5 גרגרים של פלפל אנגלי, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומבשלים על אש קטנה כשעה
מוסיפים 2 כפות רכז רימונים ,
מפזרים ערמונים קלופים מוכנים לאכילה ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך כמו בתמונה.