מתכון לגיוזה

צילום – Koral Cohen Yehezkel
צילום – Koral Cohen Yehezkel
גיוזה המתכון
גם במילוי צמחוני וגם פרגיות
מאת –  Koral Cohen Yehezkel
המרכיבים-
בצק-
300 קמח
100- 150 מים
כפית מלח
מילוי- צמחוני/טבעוני
חצי כרוב
4 גזר
2 שיני שום מגורדות
ג’ינג’ר מגורד שמתי 5 סמ כזה
פטריות שיטאקי חבילה
שמן שומשום כף
סויה 3 כפות
מילוי עוף-
500 גר בשר פרגיות עוף טחון
2  בצל ירוק חתוך דק
3 כפות סויה
כף טריאקי
כף ג'ינג'ר קצוץ
לרוטב –
חצי כוס רוטב סויה
בצל ירוק קצוץ
ג'ינגר קצוץ
כפית שמן שומשום
פלפל חריף צ'ילי
כפית סוכר חום
ההכנה –
בצק – לשים קמח ומלח בקערה להוסיף מים רותחים ולערבב עד שנהייה אחיד
לעטוף בניילון נצמד לחצי שעה מנוחה
בינתיים מילוי-
כרוב וגזר לקצוץ דק ממש לשים מעל כפית מלח לערבב עם הידיים ולשים לחצי שעה בצד עד להגרת נוזלים.
אחרי חצי שעה לסחוט ממש טוב ולהוסיף את כל השאר של המילוי
מילוי פרגיות – לערבב הכל יחיד.
חזרה לבצק-
אחרי המנוחה ללוש כמה דקות עד שהופך לבצק חלק ונעים
לרדד במכונת פסטה ל7
לחתוך עיגולים עם קורצן או כוס
למלא מילוי ולסגור בצורה הרצויה (בעזרת טיפה מים)
לשים שמן רגיל /שומשום במחבת ומעל לסדר את הגיוזות.
לצרוב על אש בינונית את הגיוזה עד שיש קצת צבע מטה .
להוסיף מים להוריד טיפה את האש לכסות ולחכות 9 דקות כזה עד שכל המים מתאדים אם המים התאדו לפני הזמן להוסיף מים ולהמשיך לאדות.
אחרי שהתאדה אם רוצים תחרה-
כפית שמן, חצי כוס מים וכפית קמח
לשפוך למחבת ולחכות שיתאדה
ולהפוך על צלחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *