מה אתן אומרות על סיר הקציצות שלי?
המתכון בשיתוף יעל כהן
קציצות בשר עם בטטות/יעל כהן
המרכיבים –
מלית הבשר:
חצי קילו בקר טחון עם מעט שומן לעסיסיות
בצל קצוץ+מגורד
1 תפוח אדמה מגורד על החלק הדק
1עגבניה מגוררת על החלק הדק
ביצה
מעט פירורי לחם
פטרוזיליה קצוצה דק
תבלינים:
מלח,פלפל שחור טחון,
פפריקה מתוקה בשמן,
מעט חריפה,מעט קינמון
ותבלין למפרום ומעט שמן
ההכנה –
לערבב הכל יחד ולמקרא לספיגת טעמים כחצי שעה
לאחר מכן ליצור קציצות יפות וטבול בביצה ולאחר מכן בסולת(שכבה דקה) ולטגן
לרוטב – :
לטגן 2 בצלים קצוצים עם רבע כוס שמן עד הזהבה ולהוסיף חצי כך של רסק ולטגן מעט,פפריקה מתוקה כף מלאה,פלפל שחור וקינמון לערבב היטב היטב שהתבלינים יפתחו ולהוסיף כל פעם מים עד שיווצר רוטב יפה ולבשל עד רתיחה עם מכסה ולהוסיף את הקציצות ולהשקות אותן ברוטב שעה ורבע בישול אש נמוכה .
כרבע שעה בערך לפני סיום הבישול להוסיף קוביות קטנות של בטטה ולתבל בפלפל שחור גרוס ומעט פטרוזיליה קצוצה.
❤️❤️