קציצות פראסה כרשה הן הסימן לחג

אדית חכים

קציצות הפראסה הן סימן לחג הקרב ובא.
אצלינו מכינים אותן גם בראש השנה וגם בפסח.

קציצות פראסה

המתכון של אדית חכים

המרכיבים

4-5 כרישות גדולות(רק החלק הלבן)
500 גר' בשר בקר טחון
1 תפוח"א גדול מבושל מעוך לפירה
2 ביצים L
מלח, פלפל
טיפונת כמון
בהרט
כוס קמח מצה/פירורי לחם לטבילה

ההכנה-
נחתוך את החלק הלבן של הכרישה(פראסה) ונשטוף
טוב טוב מתחת לברז כדי לנקות אותה משאריות חול.
כל חלק לבן נחתוך לכמה חלקים גדולים ונשים בסיר עם המון מים ונבשל כרבע שעה.
נשפוך את המים וניתן לכרישות להתקרר.
נשים במעבד מזון ונטחן עד לקבלת עיסה.
נסחט את העיסה שהתקבלה כדי להיפטר משאריות נוזלים.
את עיסת הכרישות שסחטנו נשים בקערה ונוסיף את הבשר הטחון, הביצים ותפוח"א ותבלינים.
נערבב הכל ונשים במקרר לעשרים דקות.

נחמם שמן במחבת או סוטאז'.
מומלץ לשים 2-3 חתיכות גזר כשהשמן חם ובמהלך הטיגון כדי שיספחו אליהן את הרעלים והלכלוך.
ניצור כדורים מעיסת הכרישות והבשר ונשטח מעט.
כל קציצה נטבול בקמח מצה/פירורי לחם ונשים בזהירות בשמן החם.
כך עם שאר הקציצות.
נטגן כשתיים-שלוש דקות מכל צד, עד להזהבה.
נוציא ונניח על נייר סופג.

בתאבון ♡

דיתוש

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *