את הקציצות האלה אתם חייבים להכין
מאת – אתי חרפוף
המרכיבים-
חצי קילו טחון בקר.
1 בצל
1 תפוח אדמה
1 קישוא
שיני שום 4
עלה סלרי חתיכה
חופן אורז
תבלינים – בהרט
מלח פלפל
מערבבים בצלחת – ביצה
ובצלחת שניה – סולת
לרוטב –
בצל
עלי סלרי
כורכום
ראס אל חנות
מלח ,
פלפל
אבקת מרק
סילאן
ההכנה –
טוחנת במעבד- בצל,קישוא,סלרי תפוא, יחד מוסיפה לבשר הטחון פלוס חופן אורז….
מערבבת הכל לעיסה אחידה.
יוצרת קציצות ..
טובלת כל קציצה בביצה טרופה
ואז בסולת…
מטגנת אותם .
מוציאה…
ואז מכינה רוטב..
חותכת בצל
עלי סלרי חותכים קצוץ
מחממת שמן בסיר .
מערבבת היטב עם הבצל שזהוב.
הוספתי ראס אל חנות טיפה
טיפה כורכום..
מלח פלפל..כפית אבקת מרק.
ואז מים רותחים כ 2 כוסות בערך…. עם כף אבקת מרק עוף ומזגגת מעל סילאן טיפה. בערך שעה על אש נמוכה
להכין בסיר רחב כי הקציצות תופחות אז שיהיה מקום..
אפשרי להכין גם ברוטב אדום עם ציר עגבניות