עוגת תפוחים בחושה פרווה
מי אמר עוגת תפוחים קלה לחג ולא קיבל?!
מאת – זיוה כהן
המרכיבים-
1 כוס קמח רגיל מנופה
1 כוס אבקת שקדים (טחינה דקה)
1 שקית אבקת אפיה
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 כפית קינמון
גרידת לימון מלימון 1
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
5 תפוחים ירוקים מגוררים מגררת גסה וסחוטים חזק שלא ישארו נוזלים.
3/4 כוס אגוזי מלך גרוסים
*לקישוט:
מעט שקדים פרוסים ניתן להוסיף
קישוט נוסף תפוח 1 פרוס דק לשים בסיר עם 3 כפות סוכר מעט מים ולבשל עד לריכוך (לא חובה)
לקשט עם תפוחים רק לאחר שהעוגה אפויה ומתקררת.
ההכנה-
לערבב הכל בקערה אחת, ביצים עם סוכר לאחר להוסיף גרידת לימון,קינמון, שמן, תפוחים סחוטים,
קמח א. אפיה ואגוזים לאחד הכל לתערובת אחידה.
שמן תבנית אם משתמשים כמוני בתבנית מתהפכת אז לפזר שקדים ולאחר לצקת את העוגה(תבנית 26)
אני בחרתי לקשט עם תפוח פרוס.
או 3 אינגליש.
לאפות 180 מעלות תנור שחומם מראש עד שקיסם יוצא לח לא לייבש את העוגה.
מוזמנים להצטרף אלי ולקבל מתכונים בכל עת