איזה קובה סלק מעלפת
מתכון אורגינאל של – Yagel Menahem Ben Hamo
המרכיבים-
למעטפת של הסולת:
ארבע כוסות סולת
2 כוסות מים חמים
סיבוב של שמן (בערך שתי כפות)
כף מלח
לעררב לתת לזה לנוח לפחות 20 דק.(מאוד חשוב שהבצק ינוח , והמלוי של הבשר יהיה קר לגמרי)
המלוי-
חצי קילו בשר
כרפס קצוץ
פטרזוליה
בצל
כף מרק עוף ,
מעט מלח ,כף פפריקה ,
כמון מעט , מעט בהרט,
וממש מעט פלפל שחור.
למרק-
2 חבילות סלק בואקום (או סלק טרי שבושל לפני)
בצל
כרפס כמה עלים פרוסים
2 לימונים סחוטים
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור
ההכנה –
מטגנת בסיר בצל כרפס, מוסיפה את הבשר מטגנת אותו ושמה את התבלינים.
מבשלת את הבשר טוב טוב ולבסוף מוסיפה את הפטרוזליה מערבבת ונותנת לזה להתקרר ( אני מכינה את המלוי קודם )
למרק-
בגלל חוסר בזמן עשיתי קיצור דרך ויצא מדהים! ( רק שתדעו אני תמיד עושה עם סלק רגיל ובאמת יש לזה טעם מדהים!)
אני משתמשת בסלק מווקאום 2 חבילות
בסיר רחב , שמה מעט שמן ובצל מזהיבה את הבצל משהו כמו חמש דק ומוסיפה גם את הכרפס לעוד שתי דק.
לוקחת את הסלק מהוואקום , לוקחת שלוש סלקים וטוחנת אותם עם כוס מים ומוסיפה לסיר
על זה אני מוסיפה עוד שלוש כוסות מים(שתיה חמה)
מוסיפה תבלינם 2 לימונים סחוטים שתי כפות סוכר אפילו שלוש, מלח לפי הטעם ופלפל שחור
נותנת למרק לבעבע , שהמרק מבעבע אני מוסיפה את הקוביות או החתיכות של הסלק מהוואקום למרק וישר לאחר מכן את הקובות בשביל שסלק לא יאבד את הצבע שלו.
ולאחר מכן לאט לאט מוסיפה את הקובות (לא מכניסה כף לסיר בהתחלה בשביל שלא ישברו, מערבבת את הסיר בתנועות סיבוביות)
אחרי שהוספנו את כול הקובות נותנים לזה על אש יחסית גבוהה 10 דק ואז מנמיכים את האש לעוד 20 דק בערך עד שהקובות תופסות את הצבע המהמם הזה.