עוף חגיגי צלוי ועסיסי ממולא באורז עשיר

Tirtsa Shoval
עוף חגיגי ממולא באורז ירקות צימוקים וערמונים עם תפו״א.מתאים לחגים ולשבתות
כל המשפחה אוהבת
מתכון מאת – תרצה שובל 
🍗עוף ממולא באורז ירקות ערמונים
המרכיבים-
 עוף גדול שלם מפולט
 2 כוסות אורז מוכן (מבושל)
2 גזר מגורדים
 2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
 2 בצלים בנונים קצוצים
*2 שיני שום מגורדים
*חצי שקית ערמונים קלויים קצוצים
 חופן צימוקים (3/4 כוס חד״פ)
 חופן חמוציות
 קישוא מגורד
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
 רבע כוס (כוס חד״פ) סילאן
 כף מחוקה של אבקת מרק עוף
 1/4 כפית כמון
 1/4 כפית כורכום
 2 כפות צ׳ילי מתוק
 מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה מתוקה ( האחת למילוי והשנייה לבלילה להברשת העוף)
 1/4 כפית כמון
 1/4 כפית בהרט (אפשרי אך לא חובה… אני לא הוספתי ויצא טעים)
 חופן צנוברים (לא חובה…)

עוף חגיגי צלוי ועסיסי ממולא באורז עשיר

*
 ההכנה-
* מכינים את האורז .
* במקביל במחבת מטגנים את הבצל, הגזר, הקישוא מערבבים היטב, נותנים לזה להתבשל קצת מוסיפים קצת מלח פלפל פפריקה כורכום כמון והבהרט ומערבבים היטב.
* לאחר כ5 דקות עד שמזהיב קצת מוסיפים את האורז המוכן ושוב מערבבים היטב יחד עם גבעולי הסלרי, הצימוקים, ערמונים, חמוציות, פטרוזיליה, כוסברה .
* כשהמילוי מבושל היטב ונראה אחיד
* נוריד מהאש וניתן לו קצת להתקרר.
* נניח את העוף בתבנית עם מעט שמן (לא חובה אך אני הוספתי גם פרוסות תפו״א , גזר ובצל )
* ממלאים את העוף היטב במילוי ונאחד את העוף בעזרת קיסמי עץ (כמו סיכות)
* בקערית נפרדת נערבב את הסילאן, שיני השום הקצוצים, אבקת מרק עוף, מלח פלפל, פפריקה צ׳ילי, קצת שמן קנולה או זית (מה שאוהבים) נערבב היטב,
* נניח את התפו״א גזר והבצל סביב לעוף ונמשח את העוף בעזרת מברשת או פשוט נשפוך מלמעלה ונעסה אותו היטב עם הידיים, גם מתחת לעור
* נשפוך כחצי כוס חד״פ של מים מסביב
* נכסה את התבנית הרמטית בנייר כסף
* להניח באמצע ולצלות בתנור בחום של 250 מעלות לשעה , בעדינות להפוך ולצלות כ15 דקות כשהוא שוב מכוסה הרמטית.
* אח״כ נסיר את כיסוי נייר הכסף, לא להבהל אם ההידוק נפתח (עם קיסמי השיניים)
* נסיר את כיסוי נייר הכסף ונמשיך לצלות כ10 דקות ללא כיסוי כדי שיהיה קריספי.
* מגישים כשהוא חם… בתיאבון תהנו❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *