עוגת שקדים וקוקוס לחה ועסיסית
מאת – ליזט יחיאל
המרכיבים-
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס קוקוס
כוס שקדים טחונים
כוס קמח
1 אבקת אפיה
ההכנה –
להפריד ביצים
להקציף חלבונים עם הסוכר להעביר לקערה אחרת.
להכניס את החלמונים לקערת המיקסר להקציף להוסיף שמן מיץ תפוזים להקציף כמה דקות .
להנמיך את מהירות המיקסר להוסיף את הקוקוס השקדים הקמח ואבקת האפיה לערבב מעט לכבות את המיקסר
להוסיף את החלבונים לערבב בעדינות בתנועות קיפול.
לרפד תבנית מרובעת או עגולה 26 בנייר אפיה ולאפות 45 דקות על 170 מעלות.
סירופ
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
להרתיח 5 דקות
לשפוך את הסירופ הקר על העוגה החמה