מתכון פירשקי – מאפה מחבת במילוי גבינה
כמות של 22 -24 יחידות פירשקי-
מאת ענת חן
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
כף סוכר
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים.
למילוי גבינה-
קילו גבינת חמד לפורר
2 ביצים
ההכנה –
לעבד במיקסר המרכיבים לבצק נעים ורך ולהתפיח כ-45 דקות.
להוציא אוויר ולהתפיח שוב כ-רבע שעה.
לקרוץ כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
לתת מנוחה של 10 דקות ולכסות במגבת.
למילוי גבינה-
קילו גבינת חמד לפורר
2 ביצים.
לערבב את הגבינה והביצים לתערובת אחידה ,ליצור כדורי גבינה .
לפתוח כל כדור בצק עם הידיים או עם מערוך,
להניח מילוי ולסגור היטב,ליצור צורת אליפסה ולשטח עם היד.
לחמם מחבת עבה על הכיריים,
מעט שמן ולטגן משני הצדדים עד להזהבה יפה.
כ-3 דקות מכל צד על להבה בינונית-נמוכה.
ניתן למלא כמובן בתפוחי אדמה ופטריות,
מילוי בשר או כל דבר אחר שאוהבים.
מי שרוצה יכול להכין כמות קטנה יותר של פירשקי ולהשתמש בשאר הבצק כבצק לפיצה