מתכון ללחם מכולת – לחם של פעם

צילום – מלי מאירוב

מתכון ללחם מכולת – לחם של פעם

לחם של פעם קרדיט המתכון – מלי מאירוב

לאפות ולבשל עם מלי מאירוב

המרכיבים-

כף שמרים יבשים

כוס וחצי מים

4 כוסות קמח/פיצה/לחם

כפית מלח

ההכנה –

בקערת המיקסר נשים כף שמרים יבשים וכוס וחצי מים .. נכסה ל 5 דקות

ואז נוסיף 4 כוסות קמח פיצה/או לחם/או לבן..וכפית מלח.

נלוש מהירות 2 למשך 3 דקות ונעלה למהירות 3 וחצי עד שהבצק נאסף על וו הלישה והוא רך ואלסטי

אם הבצק מרגיש יבש נוסיף כל פעם כף מים כי כל קמח סופג אחרת.

נקמח קערה נעביר את הבצק אליה ונקמח מעל נכסה ונתפיח שעה .

לאחר שעה נוריד את הבצק למשטח מקומח ונפתח אותו למרובע עם הידיים.

אם הבצק מתנגד נכסה ל 5 דקות ונמשיך לפתוח .

נקפל צד ימין של הבצק לאמצע וצד שמאל על צד ימין ונגלגל לרולדה נצבוט את הקצוות לצורת אליפסה.

נניח מגבת ונתפיח שעה .

עם סכין חדה נעשה 2 חריצים בבצק,

נתיז מים בכל הלחם ונכניס לתנור מחומם מראש 210 מעלות מדף שני מלמטה

חום עליון תחתון בערך חצי שעה .

נחכה לקרור לפני שחותכים

המתכון בכוס מדידה של 240 מל

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *