מאפה קדאיף עם גבינה מתוקה
מאת – חני קונאשוילי
המרכיבים-
לסירופ
כוס וחצי מים
כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
(מי ורדים למי שאוהב כפית )
שערות קדאיף ל-2 מאפים \300 גרם
חמאה 80 גרם
לגבינות
250 גרם צפתית
250 גר מוצרלה
אפשר גם ריקוטה
ההכנה –
להתחיל עם הסירופ:
(כמות הסירופ ל2 מחבתות)
לשים בסיר קטן
כוס סוכר
כוס וחצי מים
2 כפות מיץ לימון טרי
פלח לימון
להביא לרתיחה.
לבשל עד שייתקבל סירופ.
**אצלי לא אוהבים מיי ורדים אז לא מוסיפה**
לכמות של מחבת אחד
של קוטר 20:
להמיס 40 גרם חמאה כ40 שניות במיקרו.
לשפוך על כוס וחצי איטריות קדאיף (כ150 גרם).
לערבב היטב עם הידיים שכל האיטריות יכוסו בחמאה.
**אם האיטריות ארוכות לגזור לפני עם מספריים**
לחמם מחבת לשים כפית חמאה להיזהר לא לשרוף.
להניח חצי מהכמות של האיטריות במחבת
לסדר מעל את הגבינות ליישר.
***כמות הגבינות ל2 מחבתות היא 250 גרם צפתית שגיררתי ו200 גרם פתיתי מוצרלה***
לדאוג שהגבינה לא תיגע בצידי המחבת להשאיר שוליים.
ומעל את האיטריות שנשארו.
לעגל את האיטריות מסביב יפה.
להנמיך מעט את האש ולטגן כ 5 דקות.
לבדוק בזהירות את התחתית וכשנהיה צבע זהוב להניח צלחת בגודל המחבת להפוך בזהירות.
לשים חצי כפית חמאה במחבת ולהחזיר בחזרה לטיגון הצד השני.
כזה מזהיב.
לשפוך מצקת מהסירופ
לטגן עוד דקה.
לשפוך עוד סירופ אפשר לפזר פיסטוקים קצוצים.
בהצלחה חני