מתכון בורקס ספידי חצילים וגבינה

חני קונאשוילי

 

מתכון בורקס ספידי חצילים וגבינה❤
בצק ספידי ממולא בחציל וגבינה
בצק מהיר ללא התפחה נהדר לעבודה
מאת – חני קונאשוילי 
המרכיבים –
2 כוסות קמח רגיל
1כפית מלח
קצת פחות כוס שמן
3/4 כוס מים עד כוס מים רותחים.
כפית אבקת אפיה.
מילוי –
חציל – לחתוך קוביות לקלות עם שמן בתנור
ממרח פסטו או ממרח עגבניות מוכן
גבינה צהובה ,בולגרית
מילוי גבינה:
טוב טעם חבילה
קוביה בולגרית מפוררת
ביצה
כף קמח.
ההכנה –
הבצק –
לשים כל המרכיבים של הבצק יחד בהתחלה עם מזלג כי זה רותח. אחרי דקה ללוש ביד עד שהכל נאסף לכדור.
מורידים על השיש לשים לבצק חלק.
לעבוד על שיש נקי ללא קמח או שמן.
מגלגלים לצורת גליל חותכים ל18 כדורים קטנים.
לרדד לעיגולים.
לצורה הזאת כל שני עיגולי בצק זה בורקס אחד.
לשים ממרח פסטו או נפוליטנה או רוטב עגבניות ביתי לשים מעל קוביות חציל.
(אני אפיתי בתנור עם מעט שמן ומלח).
לשים גבינה צהובה מגוררת או פטה או בולגרית מה שאוהבים.
לסגור מעל עם עיגול בצק.
להדק מסביב היטב ואז לצבוט סביב כדי לעשות צורה מסולסלת. אפשר גם להדק היטב עם מזלג.
להבריש בביצה מהולה במים ולפזר שומשום.
לאפות ב190 מעלות להזהבה❤
עצה ממני זה נחטף תעשו לפחות 1וחצי מהכמות שכתבתי❤
בהצלחה חני❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *