מתכון לקובה דלעת של אמא

נטלי עמידי
מתכון קובה דלעת ❣
מאת –  נטלי עמידי
המרכיבים-
חצי קילו בשר טחון
בצל
כוסברה צרור קטן
מעט שמן
פלפל שחור
מלח
מעט מרק עוף
כפית פפריקה מתוקה
אפשר בהרט
למעטפת
חצי קילו סולת
כף שמן
מים כמה שנכנס לקבל בצק רך בערך כוס וחצי
לרוטב –
2 קופסאות רסק
מרק עוף
מלח
פפריקה
פלפל שחור
סלרי
קוביות דלעת
ההכנה –
בקערה נפרדת של בשר טחון קוצצים בצל וכוסברה, שמים סיבוב קטן של שמן , פלפל שחור , מלח, מרק עוף , פפריקה מתוקה, קצת מכל דבר.
בקערה אחרת שמים חצי שקית סולת , שמן ומים וטיפה מלח עד שמקבלים מרקם בצקי שלא נדבק , שאפשר לפתוח בלי חורים, להגיע למגע בצקי טוב.
קורצים חתיכות קטנות מהסולת, פותחים אחת אחת ומניחים באמצע את העיסה של החזה עוף וסוגרים בעדינות עד ליצירת עיגול .
 בסיר שמים סיבוב של שמן ו 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות,
על אש נמוכה מערבבים את המרכיבים עד שמגיעים למרקם אחד, שמים חצי כפית מרק עוף, חצי כפית מלח ,
כף בהריון של פפריקה, טיפה פלפל שחור, על אש נמוכה מערבבים את הכל לפתוח את התבלינים ביחד, מוסיפים 3 כוסות מים,
ומערבבים שוב, קוצצים סלרי שלם ומכניסים לסיר.
לאחר חצי שעה בודקים שהסלרי טיפה התרכך, ומכניסים את קוביות הדלעת , לאחר 20 דק' מכניסים את הקובות. מנמיכים את האש ל40 דק נוספות !

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *