מתכון למרציפן ביתי קל להכנה
תמונה באדיבות – Pazit Galam
מתכון למרציפן ביתי.
אחרי שתכינו תבינו שמרציפן ביתי קל להכנה ואמא'לה כמה טעים
*הערה חשובה, לא משתמשים בשקד טחון היות והוא לא מפריש שומן טבעי שעוזר להתאחדות התערובת*
המתכון באדיבות הבשלנית – זיוה כהן עושה קסמים במטבח
המרכיבים-
להכנת בסיס מרציפן
200 גרם שקדים
3/4 כוס אבקת סוכר דקה
2 טיפות תמצית שקדים איכותית
מים רותחים להשריית השקדים.
לא חובה –
ציפוי שוקולד 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן קנולה נמיס במיקרוגל כחצי דקה ואם צריך נחמם שוב לריכוך מלא בזמנים קצרים.
ההכנה –
נשרה את השקדים במים רותחים כשלש שעות עד להפרדות הקליפה החומה בקלות.
לאחר הקילוף נניח את השקדים לייבוש ע"ג נייר מגבת לייבוש מוחלט אני משאירה לייבוש לילה מלא.
לאחר מכן נכניס את השקדים למעבד מזון לריסוק וטחינה דקה נוסיף אבקת סוכר ותמצית שקדים נעבד היטב עד לקבלת גוש בצק מעט דביק.
טועמים את המרציפן ניתן להוסיף תמצית שקדים לטעם יותר מודגש. אם רוצים צורה יפה מכניסים לתבניות סיליקון או פפשוט מגלגלים כדורים .
לטבול בשוקולד מומס ולהניח על ניר אפיה
נקרר מעט למשך שעה את המרציפן.