בבקה שמרים שוקולד לשבת
עוגת שמרים לשבת זה מאסט במיוחד שוקלד
מאת – ענבר פייגר
המרכיבים-
3 כוסות קמח
כף שמרים
ביצה
4 כפות סוכר
קורט מלח
רבע כוס שמן
שלושת רבעי כוס מים
קצת תמצית וניל.
ממרח קקאו – נוטלה או אחר
אגוזי לוז גרוסים ופתיתי שוקולד לקישוט
ההכנה –
כל המרכיבים- לעבד הכל במיקסר 10 דקות .
לתת מנוחה והכפלת נפח..
לחלק ל- 2 מכל חלק ליצור עוגה קראנץ
לרדד מלבן למרוח נוטלה ושוקולד צ'יפס.(אפשר ממרח אחר של שוקולד )
לגלגל לכרוכית – לחתוך במרכז ולסובב אחד מסביב לשני.
מניחים בצורה עגולה – בתוך תבנית עגולה מרופדת בניר אפיה.
התפחה של חצי שעה, למרוח ביצה לקשט באגוזים ופתיתי שוקולד
ולתנור 180 מעלות בערך חצי שעה או עד שאפוי יפה כמו בתמונה.
מברישים סירופ סוכר שיוצא מהתנור
חצי כוס סוכר ולבשל עם רבע כוס מים קצת רום ולזלף מעל העוגה.
הכנת ממרח שוקולד לעוגת שמרים כאן במתכון