עוגת מוס שוקולד קוקוס מעלפת ללא גלוטן ללא קמח
בשילוב עם קוקוס
מאת – שרית תמאם
המרכיבים-
לבסיס
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
150 גרם קוקוס
מילוי- מוס-
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות ליקר קפה
כף מים+
שמנת מתוקה
כף סוכר
ההכנה –
להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב
אז להוסיף 150 גר׳ קוקוס ולערבב בעדינות.
לשמן תבנית ולשטח את הקצף לתבנית ,לאפות בחום בינוני 170 מעלות 20 דקות עד חצי שעה לא לשרוף .
לאחר שמתקרר מכינים את המוס
מילוי מוס: להמיס 200 גר׳ שוקולד מריר עם 3 כפות ליקר( קפה או שוקולד או אמרטו)
ומעט מים בערך כף או כף וחצי להמיס באש נמוכה לערבב טוב.
כשנמס להוריד מהאש ולהוסיף את החלמונים אחד אחד ולערבב במהירות שלא יהיה גושים
תוך כדי בחישה , ואז שהחלמונים נבלעים עוד כמה דקות על הגז ולכבות את האש .
להניח בצד לקירור.
להקציף שמנת מתוקה עם כף סוכר לקצף יציב .
שהשוקולד התקרר להעביר לקצפת לערבב בעדינות בתנועות קיפול.
ולשטח על הבסיס העוגה שהתקררה לפזר קוקוס ולהכניס לקירור ( לפחות לילה)
לפרווה- להשתמש בשמנת ריצ׳ בהצלחה
7 תגובות
אפשר להוסיף את החלבונים לקוסקוס , במקום למוס שוקולד, מפני שאני לא אוהבת חלמונים בלי אפיה
לא , החלמונים מתבשלים על האש
לאיזה גודל תבנית זה מתאים לא כתבת?
24 או 22
מה אפשר לשים במקום הליקר?
רום או לא לשים בכלל