זלביה – הסופגניה הטעימה של התימנים
נקרא גם גלובה
זה מאוד דומה לספינג'
התימנים מוסיפים קצח בתוך הבצק
מתכון מאת – Liron Mishali
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
3 וחצי עד 4 כוסות מים חמימים
אופציה – חופן קצח
ההכנה –
ללוש לבצק דביק להתפיח חצי שעה
ללוש שוב להתפיח שוב חצי שעה
ללוש שוב להתפיח שוב חצי שעה
לקחת עיגול לשטח ביד ולהכניס למחבת עם כוס וחצי שמן רותח לטגן מכל צד
לא שמן עמוק כמו סופגניות !
לטבול בסוכר או דבש.