קציצות בקר עם אפונה
מאת – יונית נוי
המרכיבים-
לבשר
חצי קילו בשר טחון בקר או עוף
ביצה
בצל
2 שיני שום
2 כפות פירורי לחם
כורכום
בהרט
מעט כמון
מעט אבקת שום
לרוטב –
2 בצלי-
סילאן
פלפל שחור
מלח
אבקת מרק עוף כף
2 כוסות אפונה קפואה
חופן שמיר קצוץ
שם כתוש
כורכום
פפריקה
גריל עוף קצת
קציצות ברוטב עם אפונה סיר של אמא
ההכנה –
לתערובת הבשר מוסיפה ביצה, בצל מגורד, שום כתוש, פירורי לחם .
מוסיפה תבלינים, מערבבת טוב טוב. מטגנת קלות את הקציצות .
מכינה רוטב -ובסיר רחב מטגנת 2 בצלים גדולים עם קצת סילאן, מלח פלפל ואבקת מרק עוף
מוסיפה אפונה, שומר ושמיר מסדרת את הקציצות , מוסיפה תבלינים ואז מוסיפה מים עד בערך גובה הקציצות
ומבשלת על אש נמוכה שעה.