פשטידת פטריות מאוד קלה להכנה
מתכון מאת – Maya Hartogs
בוחרים תבנית פיירקס בינונית כמו בתמונה או עגולה 24
המרכיבים-
בצל
שן שום
סלסלת פטריות
חמאה לשימון תבנית
חופן פירורי לחם
250 גרם גבינה לבנה
חצי מיכל שמנת לבישול
2 ביצים
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
כ- 3 כפות קמח
גבינה צהובה מגורדת בערך חצי כוס
ההכנה –
לטגן בצל בינוני קצוץ, להוסיף שן שום כתושה. אח"כ להוסיף סלסילה פטריות שטופות וחתוכות דק יחסית,
השתמשתי בשמפניון חומות,הן יותר מוצקת ולכן לא מאבדות נפח כמו הלבנות ..
כשהתרככו לכבות גז.
לשמן תבנית בחמאה,,לפזר פירורי לחם בתחתית.
כשהפטריות התקררו ,אם יש בהן נוזלים- לשפוך!
הוספתי לפטריות – גביע גבינה לבנה, חצי מיכל שמנת לבישול 9 או 10% ,
2 ביצים ,מלח,פלפל,מעט מוסקט, כ- 3 כפות קמח תופח
לערבב הכל,לשפוך בתבנית
מעל לפזר שוב פירורי לחם ומעל גבינה מגוררת,,שמתי גאודה
180° עד,שקיסם יצא יבש והשתזף למעלה.
בערך 35 דק
מגישה עם שמנת חמוצה ליד
אפשר להוסיף לפטריות בזמן ההקפצה טיפה אבקת מרק לטעם