אורז מטוגן אסייתי

כרמית דהאן

 

אורז מטוגן בסגנון אסייתי

מאת-/כרמית דהאן

המרכיבים

3 כוסות אורז מבושל (קר )

לירקות
כרפס קצוץ גבעול+עלים
בצל ירוק קצוץ
גזר מגורד דק
פטריות טריות פרוסות דקות
רצועות כרוב דקות
ג'ינג'ר קצוץ דק
בצל פרוס לרצועות דקות
חופן נבטים
שן שום כתושה
חצי כוס אפונה חלוטה במים רותחים
4 כפות תירס

ההכנה

מחממים כף שמן במחבת רחבה ועמוקה על אש גבוהה
כשהשמן חם מאד
שמים את הבצל מטגנים חצי דקה ומוסיפים את שאר הירקות מלבד התירס והאפונה מוסיפים ג'ינג'ר ושום מקפיצים כשתי דקות
מוציאים את הירקות לקערה
מחזירים את המחבת לאש ומוסיפים כף שמן
ממתינים השמן יתחמם טוב ומכניסים את האורז מטגנים כדקה
עושים גומה באמצע המחבת
טורפים ביצה אחת ומכניסים למחבת בגומה שיצרנו נותנים לביצה להתבשל היטב חותכים את הביצה ומערבבים עם האורז מתבלים בשלוש כפות סויה איכותית
2 כפות רוטב הוי סטיר
ומספר טיפות שמן שומשום
אין צורך להוסיף מלח
הרטבים מלוחים
מוסיפים לאורז את התירס והאפונה מקפיצים כדקה ומוסיפים את הירקות שהקפצנו
מערבבים הכל יחד
בודקים תיבול ומתקנים
בהצלחה ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *