מעדן תפוחי אדמה במיוחד לכבוד חנוכה
מניפות תפוחי אדמה בתנור איזה מעדן מטורף
המתכון מאת – Dafna Elyakim
המרכיבים-
5,6 תפוחי אדמה
שמן זית
אבקת מרק בצל כף בערך
פפריקה מתוקה כפית
מים
אפשר להוסיף ירוקים קצוצים כמו תימין, רומזמרין או פטרוזיליה יבשה
ההכנה –
שוטפים תפו"א אך לא מקלפים,
חותכים כל תפו"א לחצי לרוחב וכל חצי פורסים לפרוסות דקיקות אך לא חותכים עד הסוף,
משאירים אותם מחוברים בבסיס כדי שניתן יהיה לפתוח אותם למניפות.
לוקחים תבנית ומזלפים עליה שמן זית בנדיבות ועל השמן מפזרים אבקת מרק בצל ומעט פפריקה מתוקה.
מניחים את התפו"א הפרוסים על התבנית ופותחים את ה"מניפות",לוחצים עליהם טיפה שיפתחו.
מסדרים הכל צפוף ויפה על התבנית .
כשהכל מסודר מזליפים שוב שמן זית ושוב אבקת מרק בצל
ומוסיפים לתבנית חצי כוס מי ברז.
מכניסים לתנור ל230 מעלות ואופים עד שזה שחום ומעט שרוף בקצוות.
לפעמים אני הופכת אותם שישרפו מעט גם מהצד התחתון.
תוך שניה זה נטרף ע"י כולם.
חג שמח