פאי תפוחים קליל מאת –יובל אורנשטיין
המרכיבים-
כוס קמח
חלמון
רבע כוס אבקת סוכר
60 גרם חמאה/מרגרינה כלשהיא
רבע כפית אבקת אפיה
קורט מלח
קצת מים אם יש צורך
המלית –
3 תפוחים גדולים או 4
30 גרם חמאה/מרגרינה אם רוצים פרווה
חופן אגוזי מלך
פרוסות שקדים מולבנים רבע כוס
3 כפות סוכר
כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט בקורט
תבנית פאי 24 או 26
ההכנה –
להכין בצק מכל המרכיבים אם לא מתגבש להוסיף מים..
לרדד ולשים על תחתית תבנית פאי – אפשר לשים מתחת ניר אפיה
להכניס למקרר חצי שעה. חשוב לחורר קצת עם מזלג ואז לאפות 160 מעלות רבע שעה.
ובזמן הזה להכין את המלית.
לשים תפוחים שחותכים לקוביות ומקלפים בסיר.
להכניס חמאה וסוכר ולבשל ולשים את שאר המרכיבים.
עד שמתקרמל ומתבשל טוב רבע שעה בערך.
לקרר קצת ולהעביר מעל הבצק . אפייה עוד בערך רבע שעה 20 דקות על 180 מעלות