עוגת קראנץ שמרים שוקולד ואגוזים
מאת – שרונה זאבי
קראנ'ץ שוקולד ואגוזים עוגת שמרים מהממת
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
3 ביצים
סוכר וניל
100 גרם חמאה או מרגרינה
חצי כוס שמן
כוס וחצי מים
ההכנה –
להכניס הכל לקערת המיקסר וללוש הכל ביחד 10 דקות , עד לקבלת בצק גמיש ונוח ,
לכסות ולעטוף להתפיח עד הכפלת הנפח.
לחלק את הבצק ל -4
ליצור עיגול מכל חלק , לתת מנוחה 10 דקות.
לרדד הכי דק שאפשר על משטח משומן ,
למרוח כל ממרח שאוהבים ( אני מרחתי ממרח השחר פרווה ).
ולפזר מעט פתי בר טחון , לקפל לצורת ספר ולרדד שוב בעדינות , למרוח שוב שוקולד ,
לפזר אגוזים ומעט פתי בר טחון , לגלגל לרולדה תוך כדי הידוק הבצק ,
לשים במקפיא 15 דקות .
בסכין חדה לחתוך את הרולדה לאורך ,
להניח חתיכה אחת על השניה בצורת + ולגלגל לבורג ,
להתפיח עוד שעה ,
למרוח ביצה
תנור מחומם על 180 מעלות כחצי שעה או 40 דקות
לזלף סירופ סוכר ולאפות עוד 5 דקות .
סירופ-
חצי כוס סוכר לבשל עם רבע כוס מים עד שמסמיך.