סופגניות אפויות יצא נדיר !!!
מתכון לסופגניות אפויות
מאת – מירב לוי
סופגניות אבל בלי טיפת טיגון אפויות לגמרי. הטעם שלהן נפלא והן מומלצות.
אין צורך לטגן בשביל להנות ממתוק בחנוכה, סופגניות מושלמות!
16 סופגניות
המרכיבים-
500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית שמרית)
80 ג’ סוכר (4 כפות)
כף א. אינסטנט וניל
ביצה
כפית גדושה מלח
100 מ”ל שמן (שליש + כף גדושה)
170 מ”ל מים פושרים (מעט פחות משלושת רבעי כוס)
ההכנה –
לערבב כל המרכיבים במיקסר 10 דקות עד שמתקבל בצק חלב .
להתפיח שעה. לגלגל כדורים בתבנית גדולה על ניר אפיה.
להתפיח עוד חצי שעה .
לאפות על 200° למשך עשרים דקות.
לפזר אבקת סוכר וריבה שאוהבים