ההההמתכון לחלות
לא לפספס!
חלות כמו ויז'ניץ
לכבוד שבת קודש!
מתכון-רבקי קליין
4 חלות גדולות
המרכיבים –
2 קילו קמח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 כפות שמרים יבשים/100 גרם טריים
אפשרות:2 כפות משפר אפיה.
2 כפות מלח
כ-ליטר מים פושרים=5 כוסות.
*כוס של 200 מ"ל
ההכנה –
שמים בקערת המיקסר את הקמח,שמרים,משפר וסוכר.מתחילים לערבל ממש לאט שהקמח לא יעוף.ממשיכים עם המים(שומרים חצי כוס לסוף)ומסיימים בשמן ומלח.את החצי כוס מים האחרונה,מוסיפים לאט לאט לפי הצורך.מערבלים כ 7-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים.מכסים בניילון ושמים למנוחה של 20 דקות לשים שוב 3-4 דקות.מכסים בניילון ומעל מגבת עד להכפלת הנפח.
לחמם תנור ל 210°+טורבו.
מחלקים את הבצק לעיגולים לפי מספר החלות שרוצים.מרדדים כל עיגול ויוצרים נקניק מאורך(בערך 40 ס"מ)קולעים את החלות ושמים לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח(מומלץ לשים ניילון על החלות בצורה רופפת על מנת שיתפחו היטב)
למריחה מעל החלות,מכינים ביצה+כף מים+כפית דבש/סוכר (לערבב היטב)למרוח בזהירות כדי לא לפנצ׳ר את החלות.
לזרות שומשום לבן/שחור/פרג/קצח וכו׳.
אופים עד לקבלת צבע יפה.
החלות מוכנות כשהחלק התחתון שלהן שחום ובנקישה על התחתית שומעים מעיין קול חלול.
מומלץ לאפות רק בתבניות של התנור.
למקם במדף אמצעי תחתון.