מתכון לצלי בקר 5 עם פטריות
הקדרה לשבת
מאת – אידה חייט כהן
המרכיבים –
בשר מספר 5 נתח
2 בצלים גדולים
2 שקיות ערומנים
2 חבילות פטריות אני אישית השתמשתי מקופסאות שימורים כל אחת לשיקולה
2 שקיות של רוטב צלי (אבקה)/ או אבקת מרק בצל / פטריות
מלח
פלפל
ההכנה–
צורבים את הבשר מ2 הצדדים לסגירה בדיוק חצי דקה דקה מכל צד תלוי בעובי
מניחים בצד
לוקחים מחבת עם שמן והבצל מטגנים עד זהבה
לאחר מכן שמים את הבשר מתבלים מלח פלפל לפי הטעם כמובן
בצד מכינים את האבקה של רוטב צלי שקית אחת עם 3/4 מים חמים מערבבים היטב על מנת שלא ייווצר גושים
שופכים על כל הבשר מערבבים.
מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ומיד אחרי זה להעביר על הכי נמוך.
אחרי שעה פותחים את השקית השנייה של רוטב צלי מפזרים מעל הבשר מוסיפים את הערמונים והפטריות
ופשוט נותנים לו להתבשל
אפשר גם להכניס לתנור .
כמה שצריך לי לקח 3 שעות בערך
כמובן והכי הכי חשוב לערבב כל הזמן
בתאבון