מתכון לקוזונאק רומני אורגינל
קוזונאק הוא אחד ממאכלי הפאר של רומניה
קבלו את המתכון שעובר שנים מאם לבת
״הקוזונאק המולדבי של סוניה ״
מאת – מיכל נדלר
להכנת 2 עוגות ענקיות
המרכיבים –
ק"ג קמח מנופה (חשוב מאד)
4 חלמונים
כוס סוכר
200 גר חמאה מומסת
רבע כוס שמן
2 כוסות חלב
50 גר' שמרים טריים
שקית אבקת וניל
גרידה מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
כף רום
קורט מלח
למלית
200 גר אגוזים טחונים
כוס סוכר (עדיף אבקת סוכר )
שקית אבקת וניל
כף קקאו
4 חלבונים
ההכנה –
לקערת המיקסר מכניסים את הקמח ,ביצים ,סוכר, חלב, שמרים ,וניל ,גרידת הלימון ,מיץ הלימון ,
לשים עד שהבצק מתגבש ,אז מוסיפים את המלח .
מוסיפים לאט את החמאה המומסת והשמן
ממשיכים ללוש כ 10 דקות עד שהבצק רך וחלק .
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח .
הכנת המלית :
בקערה שמים את האגוזים הטחונים ,עם הסוכר , ,וניל והחלבונים ,
מערבבים עד ליצירת משחה ,אם עדיין יבש מדי ,אפשר להוסיף חלב ,לפי הצורך .
מחלקים את הבצק ל 4 חתיכות שוות .
משטחים כל רבע עם היד ובמערוך עד לעלה גדול בעובי חצי ס"מ בערך ,מורחים מהמלית, ומגלגלים .
מכל 2 רולדות יוצרים בורג .
מניחים בתבנית אינגליש גדולה וגבוהה (בגודל של לחם או חלה )
מצופה עם נייר אפייה ומשומנת ומניחים להתפחה נוספת .
מורחים מעל ביצה ומפזרים סוכר .
מחממים תנור ל 170 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו ),עד להזהבה .
4 תגובות
כאשר במתכון כתוב שקית אבקת וניל, למה הכוונה?
לסוכר וניל או לאבקת אינסטנט פודינג וניל?
שקית סוכר וניל
למיטב ידעתי קוזונאק זאת עוגה בולגרית……
רומנית